Service level manager Eric Louisville

Eric Louisville werkt sinds februari 2021 bij SURF. “Ik ben blij dat ik vanuit mijn rol een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van onderwijs en onderzoek in Nederland.”

“Mijn officiële functietitel luidt ‘Service Level Manager’. Dit houdt in dat ik mij vanuit het Network-team vooral met contract- en leveranciermanagement bezighoud. Er zijn veel contacten met leveranciers en ik zoek ze ook graag op, omdat ik geloof in hechte samenwerking; in partnership dus. Daarnaast ben ik sinds kort ook privacy-coördinator. Dat is een nieuwe rol binnen SURF.”

“SURF loopt als een rode draad door mijn werkzame leven. Al vanaf 2001 kwam ik hier vanuit een ander bedrijf zo’n zeven jaar bijna wekelijks over de vloer voor systeem- en desktopbeheer. Daarna ben ik naar Vancis overgestapt. Zij waren op hun beurt betrokken bij de uitrol en het beheer van het SURFnet 6 en 7 netwerk. We draaien inmiddels SURFnet 8 als infrastructuur. Daarna heb ik nog een poosje bij Equinix – een bedrijf dat is gespecialiseerd in netwerken en datacenters – gewerkt. Ook vanuit die functie had ik regelmatig contact met SURF.”

Innovatieve projecten

“Ik heb goed en lang over mijn stap vanuit de commerciële wereld naar een non-for-profit organisatie als SURF nagedacht. Mijn laatste job was Service Delivery Manager bij Microsoft en ik werkte in een wereld die, zo vond ik, werd gestuurd door Excel-sheets en de wensen van de aandeelhouders. Microsoft doet natuurlijk veel goede dingen, maar het draait uiteindelijk allemaal om een zo groot mogelijk marktaandeel en zo groot mogelijke winstmarges.”

“De keuze voor SURF was een logische. Niet alleen omdat ik het bedrijf goed kende, maar ook omdat ik nu met trots kan bijdragen aan de beste ‘netwerkbouwers’ van Nederland. Wil je een glasvezelnetwerk? Dan weten ze bij SURF hoe dat moet. Het is een stel fantastische mensen dat aan fraaie, innovatieve projecten en diensten werkt. In mijn vrije tijd ben ik drummer in een band. Niet de meest opvallende rol, maar als ik er niet ben of als ik één beat mis, dan merk je dat meteen. Zo geldt dat ook een beetje voor het netwerkteam. We zijn een stille, maar onmisbare kracht binnen de organisatie. Daarom ben blij dat ik vanuit mijn generieke, niet specialistische rol toch een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van onderwijs en onderzoek in Nederland.”

Slimme mensen

“De collega’s zijn heel betrokken en hebben veel invloed op wat er binnen het bedrijf gebeurt. Dat was best even schakelen. Bij Microsoft was ik gewend dat de meeste beslissingen aan de andere kant van de oceaan werden genomen. Ik was nog geen half jaar bij SURF en praatte al in werkgroepen mee over onze korte- en lange termijnstrategie. Het nadeel is, dat beslissingen wellicht wat langer op zich laten wachten omdat de inspraak en betrokkenheid zo breed is georganiseerd.”

“Er werken hier slimme, hoogopgeleide mensen met een sterke, eigen mening. Ik ben onderdeel van een heel leuk en divers team. We weten elkaar altijd te vinden, er is veel onderling respect. Ons teamhoofd heeft gevoel voor de menselijke maat, iets wat ik bij voorgaande werkgevers wel eens heb gemist. Hij geeft ons veel ruimte en staat altijd klaar om mij, waar nodig, te ondersteunen. Om binnen SURF te aarden, moet je zelfstandig en ondernemend zijn. Je kunt veel werkzaamheden naar je toetrekken als dat in de agenda past. Die ruimte en vrijheid is hier zeker.”

Open en transparant

“Ik vind het belangrijk dat SURF zich opwerpt als beschermer van de publieke waarden. Bits Of Freedom doet dit bijvoorbeeld voor de maatschappij, de Consumentenbond voor de eindgebruiker en wij voor onderzoek en onderwijs. Er spelen machten en krachten binnen de ict-wereld die onze toekomst willen bepalen. Daar is niets mis mee, maar wij willen dat dit op een open en transparante manier gebeurt. En dat de privacy van de gebruikers gewaarborgd blijft. Zo draagt SURF bij dat er bijvoorbeeld voor de kwaliteit en het aanbod van het digitale lesmateriaal niet door dollars en euro’s wordt bepaald, en dat dit lesmateriaal altijd voor iedereen beschikbaar is.”

Wil je samen met ons vernieuwing aanjagen?

Solliciteer bij SURF!