Online marketeer Pieter de Wit

Pieter de Wit werkt sinds 2017 bij SURF. “De diversiteit aan werkzaamheden spreekt mij enorm aan.”

“Tijdens de laatste fase van mijn studie International Relations & Diplomacy zocht ik een bijbaantje. Zo ben ik via een uitzendbureau bij SURFspot, de ict-webwinkel voor studie, werk en onderzoek, terechtgekomen. Daar heb ik ruim een jaar op Klantenservice en Content gewerkt. SURFspot bood mij in 2018 een vast contract aan, waarna ik me meer met online marketing ben gaan bezighouden. Dat doe ik nu inmiddels voor zowel SURFspot, alsook voor het SURF-brede Online Marketing en Communicatie-team.”

Pieter de Wit

De familie

“Omdat SURFspot onze enige dienst is die zich rechtstreeks op de consument – in dit geval vooral studenten en medewerkers van instellingen – richt, neemt het team een bijzondere plaats binnen de organisatie in. Een aantal collega’s werkt net zoals ik voor meerdere teams, zodat er inmiddels een goede verbinding ontstaat met de rest van het bedrijf.  Ik vind de collega’s echt superfijn hier. We kennen elkaar bij SURFspot door dik en dun. De collega’s bij het Online-team ken ik wat minder lang, maar ook daar heb ik het goed naar mijn zin. Bovendien vind ik het leuk om vanuit verschillende disciplines samen aan één product te werken. SURFspot is de vriendengroep, SURF de familie.”

In beweging

“Online marketing is enorm in beweging. Dat vertaalt zich naar een brede scope aan wisselende werkzaamheden. Vullen van contentagenda’s, maken van banners, bedenken van thema’s voor onze nieuwsbrieven, het analyseren van doelgroep- en omzetcijfers; geen dag is hetzelfde. Ook ontwikkel ik interne workshops om collega’s mee te nemen in ontwikkelingen rond bijvoorbeeld SEO en SEA, het uitrollen van social mediacampagnes en het inrichten van dashboards. We denken goed na over wat leuke en mooie content voor onze kanalen is. Gelukkig krijgen we ondertussen steeds meer oog voor de impact van die content. En voor de tools die we daar idealiter voor inzetten. De diversiteit aan werkzaamheden spreekt mij enorm aan. Ook de locatie van ons kantoor, midden in het centrum van Utrecht, vind ik erg prettig want zo kan ik op de fiets naar het werk.”

Positief werkklimaat

“Het valt mij op dat SURF een sociaal betrokken werkgever is. We hebben oog voor elkaar en zullen collega’s niet zo snel afvallen. We hebben hart voor de zaak. Dat komt door onze gedeelde passie voor ict. De meeste collega’s beschikken bovendien over brede interesses, zodat je snel over andere onderwerpen een praatje aanknoopt. Binnen SURF heerst een positief en veilig werkklimaat. Omdat we ons op veel verschillende diensten, projecten en vormen van innovatie richten, kan de interne afstemming soms wel eens iets beter. Het is een aardige klus om uit te vinden waar iedereen zich in dit bedrijf mee bezighoudt.”

Hoeder

“Ik zie SURF een beetje als een ‘hoeder’ van ict binnen onze samenleving. Wij zorgen ervoor dat de Googles, Microsofts en Amazons van deze wereld niet te veel macht krijgen binnen het onderwijs en onderzoek in Nederland. Dat er oog blijft voor veilige, toegankelijke en betaalbare alternatieven. Ook als dit betekent dat wij die alternatieven soms samen met onze leden zelf moeten ontwikkelen.”

Wil je samen met ons vernieuwing aanjagen?

Solliciteer bij SURF!